Billiga flyg till Malta Malta

Ett land gjort av honung smakar gott
Flyg till Malta från
  • 750 SEK Per person

Om Malta

.

En salt sjöbris blåser in över den befästa staden Valletta, huvudstad på Malta. De första solstrålarna lyser upp Vallettas honungsfärgade kupoler och torn medan du tar dig upp via de branta gatorna till utsiktsplatsen där Medelhavet breder ut sig. Slå dig ner på något av de små caféerna, där invånarna själva samlas, och lyssna på deras melodiska maltesiska med inslag av både arabiska och italienska. Prova på Pastizzi - ett bakverk gjort på smördeg och fyllt med ricotta. Dags för ett besök i Marsakloxx, öns fiskeläge. Det väsnas och ropas medan fångsten hivas upp ur de färggrant målade båtarna och försäljarna rensar fisk med blixtens hastighet. Avsluta med ett dyk bland de gamla vraken insvepta i sjögräs. Du får garanterat sällskap av horder med fisk!

Malta har en mycket lång historia. Stadens första tempel tros ha kommit till långt före både pyramiderna och Stonehenge.

Maltesisk honung är känd för sin höga kvalitet. Grekerna och romarna kallade ön för Melita - som betyder honung.

Hur är vädret i Malta i juli?

  • Temperatur 22-31 °C
  • Torra dagar 30-
  • Genomsnittlig nederbörd 0 mm
  • Snödagar 0

Demografi

  • Population 7K
  • Lokal tid :
  • Valuta Euro

Bra platser i Malta

Om Malta

Det är lätt att förstå varför man sedan urminnes tider har kämpat om herraväldet över dessa soldränkta öar och varför Malta har varit ett populärt turistmål i årtionden.

Sedan huvudstaden Valetta blivit ett av Unescos världsarv har många turister upptäckt charmen i att dela sin tid mellan de närbelägna badstränderna och gamla monument och surrande moderna trottoarkaféer inne i staden. Utsikten från Grand Harbour över det glittrande blå havet är oslagbar, och stadens eleganta hotell av fin gammal årgång kan lätt få dig att känna dig som en Hollywoodstjärna som söker lite vila och avkoppling.

Medan Valetta är en blandning av gammalt och nytt finns det andra delar av Malta, där det verkligen känns som man har färdats i en tidsmaskin. Här paras orörd skönhet med glimtar av öns turbulenta historia. Belägen mellan Italien och Alger var ön alltför rik för att inkräktare skulle lämna den i fred – och i dag är den alldeles för vacker för att turisterna ska missa den.

När du väl kommit till Malta ska du absolut besöka ön Gozo, dit du tar dig på 45 minuter med färja. Här finner du tempel, moskéer och korsriddarkyrkor, som är precis lika fina som i Valetta, och du slipper trängas. Vart du än går kan du se det azurblå havet och konturerna av Rabats gamla citadell. Vandra på de vilda lederna längs kusten om du vill glömma den moderna världen helt och hållet. Slappna av på små tavernor på kvällarna och njut av lokalt färgade måltider med ingredienser som kanin och honung, skickligt tillagade utan stora åthävor. Du kanske känner igen en del aromer från Sicilien och Mellanöstern, men smaken av vild fänkål och åsynen av de guppande fiskebåtarna lämnar inga tvivel om att detta är en äkta maltesisk måltid.

Utanför kusten till huvudön lockas äventyrslystna dykare att undersöka bombplan från andra världskriget, men ingenting går upp mot en segeltur för att utforska de mer avlägset belägna grottorna och stränderna, kanske med ett par flaskor av det lokala ölet, Cisk, att njuta av när solen går ner. Mer skräniga nöjen finner man i Paceville precis norr om turistorten S:t Julian’s, där lokalbefolkningen och turisterna dricker billigt maltesiskt vin tillsammans och berättar historier om sina äventyr på ön.

Sorry, den här informationen är bara tillgänglig på engelska

Feedback
Cookies
momondo.se använder cookies
Läs mer