Billiga flyg till Ibiza Spanien

Nattliga partyn, gyllene morgnar
Flyg till Ibiza från
  • 800 SEK Per person

Om Ibiza

.

Trots att många fortfarande reser till den vita ön för det överskattade nöjeslivet så finns det många andra och bättre anledningar till att välja Ibiza. Bortom gayhotellen och hippiemarknaderna ligger ett helt kungadöme av stillhet, mystiska grottor, kullerstensgator och fantastiska solnedgångar. Så fort du inte längre hör house-musiken kommer 'Medelhavets Gomorra' utan att tveka dela med sig av sina hemligheter och sin lite skrovliga charm därute i hjärtat av saltöknen. Ibizas invånare, en allsköns blandning av öbor och utlänningar som kommit för jobbens skull, älskar verkligen sitt Ibiza. Det är lätt att förstå varför. Den här ön studsar verkligen i en alldeles egen rytm.

På Ibiza kan ingenting, utom berusade turister, skada dig. Här finns inga farliga djur eller växter.

Det var vid Ed Vedra-ön, alldeles utanför kusten, som Odysseus enligt legenden mötte de förföriska sirenerna.

Hur är vädret i Ibiza i maj?

  • Temperatur 15-23 °C
  • Torra dagar 23-
  • Genomsnittlig nederbörd 28 mm
  • Snödagar 0

Demografi

  • Population 133K
  • Lokal tid :
  • Valuta Euro

Bra hotell i Ibiza

Bra platser i Ibiza

Om Ibiza

Jämför flyg till Venedig, känt som Adriatiska havets drottning och en av världens mest hyllade städer. Den gotiska, bysantinska och orientaliska arkitekturen, som vilar på träpålar i den venetianska lagunen, bildar ett scenario som bara bryts av gondoler, små broar och älskande par på romantiska äventyr.

En utomordentligt vacker maritim miljö gör Venedig till en mycket uppskattad tummelplats för kompositörer, poeter och filmmakare – Venedig är berömt för sin arkitektur, sin musik och sin konst. Stadens kulturella arv och unika skönhet gör den till ett av världens populäraste resmål. Detta blir ännu tydligare under festivaler som karnevalen i Venedig, filmfestivalen i Venedig och biennalen i Venedig.

Denna popularitet skulle emellertid också kunna bli Venedigs fall – staden kan uppfattas som en riktig turistfälla. Men när man vandrar längs kanalerna och de gamla palatsen samt går genom de smala gränderna kan inte all världens besökare göra upplevelsen mindre gudomlig. Venedig har en atmosfär som omedelbart vidgar dina vyer. Man får en känsla av att ingenting har förändrats under de senaste 500 åren.

När du väl har beundrat alla de berömda sevärdheterna – Markusplatsen, Rialtobron och Sankt Markusbasilikan för att nämna några – gå då till bakgatorna och sök upp gallerierna och hantverkarnas verkstäder och vandra genom de små passagerna och gränderna och insup atmosfären. Grand Canal är Venedigs huvudgata – visserligen kanske det är ett alltför vältrampat turiststråk, men icke desto mindre är det enastående i sitt slag.

Bästa tiden att flyga till Venedig är förmodligen vår eller höst – vid den tidpunkten är temperaturen behaglig och turisterna är färre än under sommaren.

Sorry, den här informationen är bara tillgänglig på engelska

Feedback
Cookies
momondo.se använder cookies
Läs mer